UŞAK / MERKEZ - Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu

PROJELER

Ara

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve okumayı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan proje, 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzdaki 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile birlikte başlatıldı.

Türkçe öğretmenimizin koordinesinde olmak üzere toplam 13 öğretmen rehberliğinde, ortaokul öğrencilerine uygun 10 kitap, okumaları için öğrencilerimize tavsiye edildi.

Öğrencilerimizin tavsiye edilen kitapları okumaları, ardından kitap özeti çıkarmaları, sorumlu branş öğretmeniyle çeşitli paylaşımlarda bulunmaları için gerekli imkanlar sağlandı. Böylece öğrencilerimizin eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerinin "okuma, yazma ve konuşma" becerileri ile desteklenerek geliştirilmesi hedeflendi. Okuma etkinliğinin tüm dersleri kapsayacak şekilde planlanmış olması, projeye disiplinler arası bir rol kazandırdı. Süreç sonunda yapılan ödüllendirme ile öğrencilerin sürece motive olması desteklendi.

Proje, kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının yanında öğrencilerin kendi aralarında kitap dönüşümü yapmalarının "paylaşma ve emanete sahip çıkma" değerlerinin güçlenmesini, çeşitli video ve ses kayıtları yapmalarını istenerek teknolojiyi ve zamanlarını verimli kullanma becerisi geliştirmelerini, süreç sonrasında planlanan "kitap canlandırma" vb. etkinliklerle farklı yeteneklerinin ortaya çıkması sağladı.

Okuma kültürünün okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilere yayılması sağlandı. Bu projede öğretmenlerimizin "ilham verme ve örnek olma" özellikleri ön plana çıkarak; tüm öğrencilerin gelişimleri çok yönlü olarak desteklendi.